Atakum'da görev yapan din görevlileri Samsun'u gezdi

Samsun Müftülüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle organize ettikleri şehir tanıtım ve inceleme gezilerinin ikincisine Atakum'da görev yapan din görevlileri ve aileleri katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atakum'da görev yapan din görevlileri Samsun'u gezdi

Samsun Müftülüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle organize ettikleri şehir tanıtım ve inceleme gezilerinin ikincisine Atakum'da görev yapan din görevlileri ve aileleri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde kahvaltıda bir araya gelen din görevlileri ve aileleri daha sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın rehberliğinde Samsun'u gezerek Başkan Yılmaz'dan bilgi aldılar.

Sabah yapılan kahvaltıda kısa bir konuşma yapan Samsun İl Müfüsü Yrd. Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, "Samsun'daki bu güzellikleri bize kazandıran ve bugün burada olmamıza vesile olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz Beye çok teşekkür ediyoruz. Tüm belediye başkanlarıma, Atakum, İlkadım, Tekkeköy, Canik belediye başkanlarıma ve özellikle Büyükşehir Belediye Başkanıma bu şehre yapmış oldukları tüm hizmetlerinden dolayı hepimiz adına teşekkür ediyorum ve hizmetlerinin devamını diliyorum" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da son zamanlarda yapmaya çalıştıkları bu hizmet ve şehir tanıtım turlarının amacının kamuoyu ve şehir halkının bilinçlendirilmesi olduğunu dile getirerek, "Ben bu gezileri gerçekten çok önemsiyorum. Yani bir şehir insanının yaşadığı şehirle ilgili bilgi sahibi olması ve şehirle ilgili sorumluluklarının ve ödevlerinin de bilincinde olması çok önemli. İşte bu kentte yaşayan hemşerilerimizin, camilerimizde siz değerli hocalarımızın anlatımıyla bilinçlendirilmesi amacıyla da sizlere bu şehri tanıtmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Örneğin şu anda ilçe belediyelerinde çalışanlarda dahil yaklaşık 100 kişi sokaklara atılan mendil, kağıt ve pet şişeleri temizlemek için çalışıyor. Bu konuya biraz dikkat etsek buna hiç gerek kalmayacak. İşte bu nedenle insanlarımızın bilinçlendirilmesi adına siz değerli din görevlisi arkadaşlarımıza önemli görevler düştüğüne inanıyorum ve buna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Şehir uygarlık demek, medeniyet demek. Son zamanlarda Başbakanımız sık sık şehirleri geliştirirken insanları yeşilden, topraktan, doğadan koparacak binalar yapmayın diyor. İste bunları konuşalım diye bugün bir araya geldik. Bugünkü programdan ayrıldıktan sonra şehirle ilgili algınızın biraz değişeceğini düşünüyorum. Sizlerin de zaten var olan eğitimci kimliğiniz ile edindiğiniz bu algı ve düşüncelerinizi diğer insanlarla paylaşacağınızı düşünüyorum" diye konuştu.

Sabah yapılan kahvaltı ve sonrasındaki geziye Başkan Yılmaz ve Müftü Öztürk'ün yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, İmar İnşaat Genel Müdürü Şahin Eker, Atakum İlçe Müftüsü Adem Sayılır, Din Görevlileri Derneği Başkanı Dursun Şensoy ile Atakum ilçesinde görev yapan din görevlileri ve aileleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber